Mød Anna Lundgaard

Mød Anna Lundgaard

FOTOGRAF Henrik Adamsen

Aarhus pigen, der har udskiftet den jydske hovedstad med verdens smukkeste skyline. New York. Anna arbejder som international model og er blandt andet tilknyttet modelbureauet Le Management i Danmark. Anna elsker lange morgener med tid til kaffe og snakke med sin kunstner-kæreste, og så har hun nogle ret beundringsværdige sunde tanker, som YO WEAR har været så heldige at få del i... 

 

Anna, du er bosat i NYC. Hvad får du dagene til at gå med i byen, der aldrig sover? 

Som fuldtids model, deltids pilatesinstruktør og online HF-enkeltfagsstuderende, er der altid noget at se til. Jeg hjælper også min kæreste, som er kunstner, med administrativt arbejde så I kan tro, at mine dage flyver afsted. 

Jeg er ekstremt nysgerrig af natur, og elsker at holde mig igang og suge nye indtryk til mig. De mange bolde i luften kan være lidt svære at jonglere med på samme tid, men jeg kan godt lide det. 

Beskriv din hverdag med 3 ord

Spændende. Hård. Berigende.  
...
Hvad er sundhed for dig?
...
Renhed. Frisk luft. Masser af bevægelse. Rent mad og vand, som kroppen forstår og god søvn.
..
Hvad er din yndlingsrutine på en dag, hvor du gerne vil gøre noget særligt for at holde din krop sund? 
...
Jeg elsker at gå lange ture fx i Central Park, men hvis jeg virkelig skal gøre noget godt for mig selv, så er ritualet, at tage til min yndlings-koreanske spa i Korea town. Har jeg tid, kan jeg være der en hel dag. Derfor plejer jeg først at tage i Wholefoods, et amerikansk økologisk supermarked, hvor jeg køber noget lækkert frugt, sunde snacks, samt en hel liter kokosvand. Kokosvand er så dejligt hydrerende.
...
Jeg kan sagtens tage til spaet alene, men jeg nyder også, at være der sammen med en god veninde. I de forskellige dampbade og saunaer får jeg svedt en masse affaldsstoffer ud af kroppen. Samtidig laver jeg åndedrætsøvelser og mediterer. Noget virkelig skønt er en meget dybdegående bodyscrub behandling, som jeg får af en af de seje koreanske kvinder. Selvom det kan gøre helt ondt, og ens blufærdighedsgrænser kan blive overskredet lidt, så er resultatet det hele værd. Ens hud stråler så lang tid efterfølgende.
...
FOTOGRAF Henrik Adamsen
...
Den skønneste morgen du kan forestille dig er... 
...
Jeg elsker en rolig morgen med masser af tid. Ofte udvikler min dag sig lidt efter, hvordan min morgen har været. Med en rolig morgen har jeg meget mere energi til resten af dagen. Jeg kan godt lide at stå op mindst et par timer før, jeg egentlig skal møde. Derfor passer det mig bedst, hvis jeg først skal møde klokken ni. Så kan jeg nå at snakke med min kæreste, inden jeg går ud af døren.
...
På de morgener står jeg op klokken halv syv, laver kaffe, brænder røgelse og spiller min yndlings morgen jam. Lige pt hører jeg meget Nina Simone. Jeg elsker morgener. Det er der, jeg er aller mest klar i hovedet.
...
Hvad finder man på din playliste lige nu, når du springer ud af døren, for at være aktiv?
... 
Jeg er lidt at en "sucker for love songs" og har en ret gammeldags musiksmag. Det har mine venner faktisk drillet mig lidt med, da jeg var yngre. Aller helst hører jeg radio på min telefon. Pandora, som jeg ikke tror findes i Danmark, er en radio app, hvor man kan skrive en kunstners navn, og så spiller den et mix af sange fra netop den eller lignede kunstnere.
...
Jeg går utroligt meget i løbet af en dag,  og er vild med at have musik i ørerne, der gør mig glad. Lige nu hører jeg meget Adele, Elton John, Beatles, James Morrison, Michael Jackson og David Bowie. Når jeg træner Pilates på gulv og maskiner, lytter jeg til det samme musik.
...
Hvis jeg skal løbe eller træne cardio, prøver jeg at finde noget lidt mere upbeat musik. Nogle gange lytter jeg til Sia, Rihanna, the Nerves, som ingen kender, da de vidst kun lavede et hit eller Teddy Bears. Men faktisk har en af mine hurtigste og længste løbeture været til klassisk musik. Det kan jeg klart anbefale! 
...
Noget jeg til gengæld slet ikke kan med, er at træne til techno eller house musik. Det stresser mig helt vildt. Så vil jeg hellere træne til ingenting. Det kan også være ret dejligt.
...
...
... FOTO Note magazine FOTOGRAF Hôrour Ingason STYLING Sarah bojesen MAKEUP Vivi Pilgaard
...
The place to be i NYC, når det kommer til træning og sundhed?
...
New York er en sjov by, når det kommer til sundhed. Byen byder på fantastiske muligheder for alle former for træning, sunde drikke og fantastisk lækker og sund mad, men samtidig synes jeg, at sundhed er lidt misforstået herovre.
...
Folk tror, at man er sund, hvis man står på et løbebånd 2 timer om dagen, kun drikker alkohol efter arbejdstid eller ejer et medlemskort til det helt "rigtige" fitnesscenter. I min verden handler det ikke om, hvem der kan klare en juice cleanse i flest dage, gennemføre "the 30 day challenge" på det dyreste yogastudie eller tabe sig flest centimeter rundt om hoften på en uge. 
...
Som tidligere nævnt, er sundhed for mig renhed. Sundhed skal komme indefra. Det lyder som en kliché, ja, men det er 100 procent det eneste, som fungerer for mig. Det er så vigtigt, at finde træningen der passer til dig og din krop og mad, som din mave har godt af. 
Jeg ELSKER at bevæge mig, men i mange år troede jeg det stik modsatte, fordi jeg kom de helt forkerte steder. Jeg har helt sikkert altid været typen, der farer vildt i et træningscenter, fordi jeg ikke helt ved, hvor jeg skal starte eller slutte. 
...
Jeg har masser af venner og veninder, som er helt vilde med, at have en militæragtig træner der råber dem ind i hovedet. Den eneste effekt den slags har på mig er, at jeg bliver hamrende irriteret og negativ. 
...
I New York elsker jeg 'Sal Anthony's Movement Salon', som ligger i Grammercy på 3rd avenue og 17th street. I dag underviser jeg der selv i reformer og cadilac pilates, men jeg startede bare som almindelig elev. Der er kun er 6 personer på hvert hold, så man føler virkelig, at man får opmærksomhed fra sin lærer.
...
Jeg tager ofte de andre underviseres timer, hvis jeg ikke selv træner på maskinerne. Ballet barre og Gyro tonic har også gjort mig ret hooked- det underviser jeg dog ikke selv i. Det er sådan en dejlig måde at bevæge sig på. Det giver lange, slanke muskler og mobilitet i rygsøjlen, som er fantastisk godt for en god positur.
...
Sal Anthony's Movement Salon har indrettet et rooftop, hvor jeg træner om sommeren. At stå der, midt i det grønne, med dejlig musik i baggrunden og se ud over gaderne omringet af planter og grøntsager, er helt fantastisk. 
...
...
Hvordan holder du krop og sind sundt, når du er på farten og rejser verden tyndt? 
...
Det er faktisk noget af det aller sværeste. Hvis jeg føler mig stresset, forsøger jeg at lytte ekstra meget til min krop. Er jeg udmattet og træt, vurderer jeg, om jeg har mest brug for at få søvn eller bevægelse. Aktivitet kan jo sagtens være det aller bedste middel mod stress. 
...
Når jeg er på et job et sted over flere dage, prøver jeg at finde et yoga- eller trænings sted tæt på min base. Yoga virker for mig,  efter at have brugt mange timer i et fly. Samtidig spiser jeg ekstra sundt og drikker lidt mere vand.
...
Ofte besøger jeg flere lande i løbet at få dage, hvor det meste tid foregår i et fly, og hvor jeg skal direkte på job efter at være landet. Efter sådanne perioder forsøger jeg altid at rydde min kalender, når jeg er hjemme igen. Så har jeg brug for helt rolige dage uden planer. Lange gåture, masser af søvn og afslapning så tæt på mit hjem som muligt. 
...
Til sidst Anna, dit bedste sundhedstip ...
...
Brug den sunde fornuft og husk at trække vejret, mens du gør det.
...
...FOTOGRAF Henrik Adamsen
...
...
Snaps fra Annas hverdag
...
...Bag om foto skydning i Danmark til Revs Magazine Makeup Sanne Andriani
...
...
Solstice er produceret af Times Square Alliance og er en "Non profit organisation" 
Det bliver afholdt hvert år og deres koncept er...
"Mind over madness"
At hjælpe folk med at huske på at finde balance i en kaotisk hverdag, så man ikke bliver sindsyg...
Jeg var til eventet for første gang sidste sommer, og det var en helt vild oplevelse at stå midt på times square sammen med tusinde af andre mennesker og lave yoga.
...

Vores kat Sam og mig hjemme på yoga måtten
...
...
...Yndlings øko juice
Æble, gulerod, ingefær, rødbede og lidt kål 
Vitamin bumpe