Mit Smil

January 17, 2018

Så blev det januar. En måned, hvor de fleste af os tænker nye og friske tanker om alt, lige fra karriere og familie til krop og sundhed. Når man ejer et træningsstudio er det en interessant måned, hvor man kan følge med i, hvor længe nytårsfortsætterne holder. Jeg tror på jer! Hæng i! :-) 

 

Nå. Jeg har også en masse ideer og tanker for året 2018. Vi har netop genåbnet vores studio i Aarhus, og det har betyder en lidt halv travl afslutning på sidste år. Faktisk var det tæt på at være den mest travle december nogensinde, hvis jeg skal være hudløst ærlig. Med en lille dejlig baby-prinsesse på kun et par måneder, var det svært at få alt til at hænge sammen. Men det gik! Og også med alle, både børn, kæreste og studio i god behold. 

 

Dog betyder sådan et par måneder også, at jeg nu virkelig har brug for noget tid, hvor jeg også prioriterer mit eget ve og vel højt. Jeg har brug for noget Malene-tid, og at gøre nogle ting, som gør godt både for min krop og mit hovede. 

 

I år skal vi ikke åbne flere studioer og vi skal ikke bygge flere lejligheder. Vi skal heller ikke have en baby og vi skal ikke løbe så stærkt, som vi har gjort de seneste år. Men vi skal 1 ting. Og det er jeg SÅ lykkelig for. Vi skal GIFTES! I sommers var Jacob på knæ, jeg sagde ja, og vi kan ikke vente. Det skal bare være og det kan kun gå for langsomt. Så kirken er bestilt og vi glæder os nu som vanvittige til 1/9/18. 

 

Jeg skal ikke transformeres for at kunne gå op af kirkegulvet. Og kroppen har heldigvis næsten allerede fundet sin gamle form og figur. Men, en ting, har jeg altid drømt om at få gjort noget ved. Mit smil. Ikke at der er noget i vejen med det, og jeg smiler altid alt det jeg overhovedet kan. Men jeg har en fortand, som alle dage har generet mig en smule. Den drejer ind over den anden. På sådan en måde, at jeg altid helst har vendt den ene side til, når nogle knipsede fotos i nærheden. 

 

Ofte har jeg tænkt, hvorfor de mon ikke rettede lidt på den tand, da jeg var barn. Jeg fik fjernet flere tænder, da der ikke var plads. Og den her pladsmangel har så resulteret i, at det hele endte op lidt skævt. Det er ikke voldsomt. Og det er ikke noget, som andre har tænkt over. Det er jeg helt overbevist om. Men nogle gange, eller måske i virkeligheden altid, skal det ikke være andres tanker og ideer, man skal rette sig efter, men sine egne. 

 

Derfor blev jeg ellevild, da jeg til et tandeftersyn hos VERDENS bedste tandplejer, Anita Ørgaard Østerby, hørte om en hel ny behandlingsform indenfor tandretning. Faktisk lidt af en revolution. Invisalign IGo er et system, som med skræddersyede og næsten usynlige skinner kan rette dine tænder på 11-14 uger. Jeg var på! Nu skulle den fortand for evigt skubbes ind på plads og ikke længere (lettere ubevidst) tvinge den ene side til, hver gang et øjeblik skulle foreviges. 

 

Første trin til mit nye smil var et besøg hos Anita igen, som til dagligt arbejder hos Tandlægecenteret Clemens Torv og Fredens Torv i Aarhus. Centeret er specialister i mange ting herunder tandretning med de absolut nyeste metoder. De er SÅ dygtige. Jeg er SÅ imponeret. Anita tog billeder af mine tænder og sendte dem pr. tlf. post direkte til Costa Rica, hvor der sidder en bunke specialister, som udvikler og laver de her skinner. Efter 4-5 minutter havde vi fået svar tilbage. Jeg tænke lige, øh what!? How? Hvordan kan de så hurtigt give et meget uddybende svar om alt lige fra mit bid til, hvilke tænder de ville rette og hvordan. 

 

Da jeg fik svaret og talte videre med Anita, gik det op for mig, hvor skæve mine tænder faktisk er. Alt er relativt, det er klart. Men i forhold til min egen viden, fandt jeg ud af, at mine tænder i undermunden også er ret skæve. Det har altid kun været den der fortand, som har irriteret. Men stort set alt, hvad der måtte være af skævheder, kunne de her skinner udbedre. Det lød næsten for godt til at være sandt. Og lige nu er jeg kun på førstedagen, men fortsat er jeg ret begejstret. 

 

Andet trin foregik samme dag, og her skulle jeg have taget et aftryk af mine tænder. De fyldte hele min mund op med en klistret masse og efter en rum tid, havde de lavet en tro kopi af mit tandsæt. Igen så jeg, at det godt nok var lidt halv skævt, det hele :-) Tandsættet skulle så sendes med luftpost til Costa Rica, hvor de ville gå igang med at producere skinner og lave en 3D plan af mit forløb. Jeg gik hjem og ventede i spænding på at modtage nyt om alt det hele. 

 

 

 

 

Planen modtog jeg midt december, og WAUW! Pludselig kunne jeg virkelig ikke vente med at få de skinner på og få et helt anderledes SMIL på den anden side. Herunder har jeg indsat lidt fotos, hvor I kan se hvor vild en forvandling de her næste usynlige skinner kan klare på blot 14 uger. De første fotos er mit nuværende tandsæt.

 

 

 

 

 

 

Og herunder kan I så se, hvordan det kommer til at blive lige om lidt! 

 

 

 

 

 

VILDT IKKE!? 

 

Jeg er i hvert fald så spændt og så glad for, at jeg er kommet igang med det her. Da jeg havde modtaget 3D planen skrev jeg fluks til Anita og Jan Kerstein, og takkede ja til behandling. Jan er tandlægen, der sammen med Anita, står for min behandling. Han har rigtig mange års erfaring indenfor kosmetisk tandretning blandt flere specialer, og sammen med Anita, kunne man ikke ønske sig bedre og mere profesionelle folk. Det er enormt afgørende for mig, at jeg er tryg ved dem, som har ansvaret for, hvordan mit smil vil forme sig i fremtiden. Det er alt andet lige en ret så synlig 'feature' hos mennesket, og jeg tør næsten ikke tænke på, hvordan det kunne ende i de forkerte hænder. Men der er jeg heldigvis ikke! 

 

I dag har jeg så været oppe og få den første behandling. Jeg har været enormt spændt og en smule nervøs. Nervøs for at forandre udseende, at vende tilbage til teenagelivet og at min udtale pludselig ville skrige BØJLER! Og så var jeg nervøs for smerte og spændinger, når først skinnerne var på. 

Smilet var dog stort trods alt, da jeg lå i stolen klar til behandling. 

 

 

 

 

 

Anita startede med at montere sådan nogle små plast-dutter, som I også kan se på 3D tegningerne. Det er de dutter, som skal rotere og rykke på mine tænder. De er jo derfor faktisk næsten små mirakel-dutter. Det kunne ikke mærkes, og det værste var heldigvis kun, at jeg skulle have en kæmpe tingest ind i munden, som holdte alt på plads, og gav Anita arbejdsro:-) 

Herefter skulle de fleste mellemrum slibes. Det lød lidt voldsomt, men jeg mærkede absolut ingenting. Med små strips, sleb Anita mellem tænderne og fjernede omkring 0,4 mm. Dette for at give plads til, at tænderne kan rotere uden, at de pludselig vil skubbe sig udad eller andet uønsket. Til slut gav hun mig skinnerne på, og voila. Et styks tandretning var igang! 

 

Jeg fornemmede straks, at der var noget helt uvant i min mund. Jeg åbnede munden og fik sagt en s-lyd og tænkte åh nej. Nu kommer jeg til at tale helt anderledes det næste meget lange stykke tid. Heldigvis synes jeg ikke, at det gjorde ondt eller strammede. Anita forsikrede mig om, at jeg lynhurtigt ville vende mig til følelsen, og at jeg bare skulle læse undertekster højt de næste dage, for at talen også ville blive helt normal igen. 

Jeg er allerede tryg. Efter en halv dag med mine nye mirakelskinner, en del tlf. opkald og et måltid, har jeg næsten vænnet mig til følelsen, og jeg er helt sikker på, at den her behandling vil være så godt som usynlig for alle andre end mig selv. Rent praktisk skal skinnerne ud hver gang, jeg skal spise (så propper man ikke hele tiden ting i munden bare fordi- smart!) og hvis jeg skal drikke varmt. Det foregår heldigvis nemt, og bliver uden tvivl hurtigt bare vane. Hele behandlingen varer i 14 uger. Hver uge skal jeg skifte skinner, så jeg får nye på, der strammer lidt mere til, og hver 4 uge skal jeg til kontrol hos Anita. 

 

Og se lige- så slemt er det ikke, vel? 

 

 

 

Jeg vil i hvert fald blive ved med at smile, med mine nye mirakeldutter:-) Og glæder mig til at holde jer opdateret på mit smil i forvandling.

 

Tusind tak Anita og Jan fra Tandlægecenteret, for at give mig denne mulighed. Og tak for, at I vil tilbyde alle medlemmer og ansatte af YO 10% rabat på en evt. behandling og retning af deres tænder. Jeg glæder mig helt vildt meget til at holde jer opdateret på det her forløb. At få et nyt smil må være både sidste års og dette års absolut bedste julegave. Og at jeg får lov til at gå op af kirkegulvet med mit nye smil, gør mig ret så glad. YES 2018 starter godt!

 

Kan I have en fuldstændig forrygende eftermiddag og aften alle sammen.

<3 Malene