Onsdagssolskin

February 07, 2018

Halløj med jer- 

Så blev det onsdag. Den smukkeste onsdag morgen i meget lang tid. Jeg blev vækket af Jacob i morges lige lidt i 6. Han prikkede til mig og sagde: "hvis du lige skal nå at give Eva noget mad inden, at du skal ned i YO, så er det vidst ved at være". Jeg var lidt rundt på gulvet. "Morgen? Vi har jo slet ikke været vågne i nat!? Hvor er Eva, hvad laver hun?". Det var helt skørt. Men så dejligt, for lillepigen er begyndt på at sove igennem. 5-7 timer i streg. Nå, men jeg op på benene og hørte, at hun faktisk så småt var ved at vågne. Hun kom med ind i sengen og fik lidt mad, inden jeg skulle ud i den frostklare morgenluft og cykle mod YO

BARRE OG STRALA ENERGIZE var morgenens YO-program. 

Efter et par timer i verdens dejligste YO STUDIOS, kom jeg ind af døren hjemme igen lidt efter 9. Til RO og hygge. Drengene spiste morgenmad og Eva var ude af syne. Her en time efter sover hun stadig trygt inde i soveværelset. Hendes rytme er som oftest, at hun tager endnu et langt stræk efter sit måltid ved 5-6 tiden. Så dejligt! 

For mig stod der morgenmad på programmet, men først skulle jeg finde de nye skinner til tænderne. Jeg er begyndt at glæde mig helt til onsdag og skiftedag for min tand-process. Det er lidt ligesom en lillejuleaften- at skulle ind og finde den nye pakke. Åbne op og se, hvordan de nye skinner mon ser ud? Man kan jo nemlig følge processen ved at se på dem også. Den der skæve fortand- den bliver mindre og mindre skæv og retter mere og mere ind mod de andre tænder, for hvert nyt skinnesæt. 

Skinnerne fra Invisalign GO blev gjort klar, de gamle taget ud og så har jeg fået mig lidt morgenmad. Som oftest får jeg en skål yoghurt naturel uden alt muligt, som jeg ikke kan forstå på ingredienslisten. Og skal det sødes, så gør jeg det selv. Med bærkompot eller lidt agavesirup. Jeg topper til gengæld med alverdens lækre sager. Frugt, nødder og knasende ting. Og i dag er en særlig dag. Nemlig onsdag, som betyder hjemmearbejdsdag for Jacob. Ofte forkæler vi os selv og hinanden lidt ekstra på de dage, fordi vi har rigtig rigtig mange dage hver for sig. Og det betyder en hjemmebagt (eller bragt) bolle og når vi rigtig flotter os, så en croissant fra verdens bedste kaffebar på Ingerslev Boulevard. GO' Kaffe. Egentlig er crossianterne vidst fra Briancon nede ved Åen. Så skal du have lækre croissanter- så er det turen værd! 

Lige nu er Jacob ovre med Nor- han kommer lidt sent i vuggestue i dag. Men vi forsøger at holde de her morgener hellige, da vi ofte er på farten om eftermiddagen og aftenen. Eva er netop vågnet. Hun ligger lige og leger lidt nede på sit tæppe, inden hun om snart skal have mad. 

 

Og her sidder jeg. Kigger ud over Frederiksbjergs tage, en blå himmel og skriver mit ugentlige oplæg om min tandretningsprocess. Og det går bare SÅ godt! Det går så godt nu, at det er uden indflydelse på min hverdag. Det er blevet så naturligt for mig og for dem omkring mig, at det slet ikke fylder. Jeg glemmer, at jeg er igang. Og opdager det kun, når jeg støder ind i nogle, som jeg ikke har set i noget tid. Så opdager jeg måske, at de kigger lidt særligt på mig. Og så falder tiøren. Argh- nå ja, jeg er lige igang med det her. 

Reaktionerne er meget forskellige. Men alle er helt rørende enige om, at det stort set er usynligt. Efterhånden både af udseende men også på min tale. Jeg tænker heller ikke over min tale mere- jo igen, når jeg ser nogle, som jeg sidst så før jeg gik igang. Og det er sjovt, hvad det er, som sker. Jeg bliver bevidst. Og så begynder jeg at afsløre det på mine ord. Kun fordi, at jeg pludselig tænker over det. Så det skal jeg lade være med. Når talen bare flyder, så flyder tungen og ordene med. 

HEY EVA HAR LIGE RULLET FRA RYG TIL MAVE FOR FØRSTE GANG! Wauw! 4 måneder og to dage. Og så kom der gang i den lille prinsesse. Slut med RO :-) 

Nå, det var et sidespring. Jeg har fået mine nye skinner på. De sidder til. Men på den rareste måde. Som jeg skrev sidste gang, så bliver skinnerne næsten helt løse op til skiftedagen. Og så har man trang til, at de bliver skiftet, og man igen kan mærke, at det rykker. Det gør det nu. Det er sidste sæt, inden jeg i næste uge skal til kontrol hos Anita og Jan fra Tandlægecenteret. Faktisk har jeg lige været oppe hos Anita forleden. Jeg fornemmede nemlig, at en af plastdutterne, som sidder på tænderne og er ansvarlige for at dreje og rykke på tænderne, var enten faldet helt af eller i hvert fald blevet mindre. Så vi fik hurtigt arrangeret, at jeg skulle komme forbi. Her tjekkede Anita, at alt var godt. Og rigtig nok, var faktisk to af dutterne lidt medtagede. Så de blev begge slebet væk og nye påsat. 

Tilbage til reaktionerne for en stund. Jeg synes, at det er enormt interessant med alle de forskellige reaktioner. Og den efterfølgende samtale. For det er jo et ret væsentligt og relevant emne- det her med at rette på noget af kosmetisk karakter. Nogle siger højt, SEJT at du gør det. Andre er mere hmmmm, so so. Hvorfor? Du er så fin, med din skæve fortand. Jeg har også selv tænkt meget over det. For ja, det er så relevant. Hvorfor rette på skønhedstræk? Hvorfor har jeg valgt det her? Årsagerne er mange. Og de er mine. Private. Og det tror jeg egentligt for mig er det mest væsentlige i en debat om naturlig og ikke naturlig skønhed. At vi lige lytter efter en gang. Mærker hvad det her er for mig. Hvad det betyder. Jeg hørte en super sej pige sige noget højt, som jeg bed mærke i. Det var skønne Mia Jexen, som meget meget ofte svinger forbi YO KBH og bevæger sig. 

Mia sagde: "Jeg er helt pro- at folk vælger at gøre noget ved sig selv, hvis det er det, som de føler, de skal. Livet er sgu for kort til at gå rundt og være ulykkelig". Og så sagde hun en masse andre kloge ting ind i mellem og fortalte blandt andet, at hun maler akvareller af bryster i alle former og afskygninger for at sætte fokus på forskellighed, og at bryster helt naturligt kommer i alle mulige slags. For dem som vi ser, er ofte unaturlige og meget meget ens. Men essensen her var, at vi skal holde op med at kloge os på andres vegne. Vi skal handle for os selv. Værne om os selv og er der et eller andet, som vi kan gøre noget ved, så skal vi ikke nødvendigvis gøre det- Men det er heller ikke galt at tænke over, om der kunne handles på det, og hvad det så ville betyde.

Personligt kan jeg ikke ikke hidse mig op over debatten. Jeg ser en masse poleret perfekt og ekstremt uvirkeligt på sociale medier, men jeg har et filter. Jeg er da fuldstændig med på, at det her ikke er den helt sande virkelighed. Men det er så fint. Folk skal bare gøre lige det, som de har brug for. Og heldigvis ser vi også alt det andet. Det ægte og upolerede. Og efterhånden fylder det næsten lige så meget på insta og Facebook. Jeg mærker og forsøger at have en fin balance mellem forfængeligheden og fornuften. Jeg er top forfængelig. Men jeg er også en praktiker. Og efter at være blevet mor, er der heldigvis sket det helt fantastiske, at jeg ikke længere har mulighed for at have så meget fokus på det ydre. Jeg gider simpelthen ikke bruge min tid på det i samme grad, som tidligere. Nu vælger jeg, hvor og hvad jeg kan og vil gøre noget ved, og så er jeg ellers bare helt cool med, hvordan alt andet står til. Energien blive primært brugt på min dejlige Jacob og mine to små mirakler. 

 

Lige nu er der jo så fokus på smilet. Og det vil der være små ti uger endnu. Men wow. Jeg er allerede 4 uger inde i det! Lige om lidt er det jo ovre, og så har jeg fået et nyt smil. En opdateret udgave. Herunder kan du se, hvad der er sket og rykket på de første 4 uger. 

 

 

 

Vildt nok, ik? Jeg synes virkelig, at der er sket noget. Særligt på de nedre tænder. Det er så sjovt, at følge med i den her process.

Tak for jeres tid. Nu ligger Eva og pludrer, og jeg vil ned og sige hej til hende. Stay tuned, for mere info om det at (snart være 30!) og være igang med at få rettet tænder. Og tag endelig fat i Anita eller Jan fra Tandlægecenteret, hvis du selv går med nogle tanker om det samme. Om ikke andet lige for at få en vurdering af, hvad der kan lade sig gøre for dig.  

 

Hav en smuk onsdag!

<3 Malene