#YOMOMENT

April 10, 2016

#YOMOMENT

Vær med til at dele og sprede dine #YOMOMENT'S og vind de lækreste præmier. 

 

 

Et #YOMOMENT hylder alt det gode – de store glæder og de små lykkeglimt i hverdagen.

Et #YOMOMENT beskriver en positiv følelse. Et #YOMOMENT kan opstå, når du gør noget godt for dig selv og føler balance i din krop og i dit sind. Et #YOMOMENT kan opstå alle vegne – hjemme, på rejser, på løbeturen eller på sofaen. Sammen med dejlige venner, over god mad eller på vej til en fed koncert. Til en sveddryppende YO SHAPE i YO STUDIOS eller når du åbner en postpakke fra YO WEAR fyldt med lækkert træningstøj. Et #YOMOMENT  er dit, og du afgør og mærker, hvornår dine #YOMOMENT'S opstår. 

Konkurrencen om at vinde de lækre præmier løber de næste to uger. I den tid kan du dele alle de #YOMOMENT'S, som du har lyst til. Du skal tagge @yostudios og #yomoment, for at deltage i konkurrencen. Præmien er...

 

Opskriftsbogen 'Skønne salater' af Emma Martiny

Den livshyldende notesbog fra Yndlingsting

En personlig kostvejledning af YO’s kostekspert, Josephine Malene, fra A Tasty Love Story

Den blødeste YO SWEATSHIRT

En times Personlig træning med Malene Arvin

En hel måneds fri og gratis træning for dig selv eller en du har kær i YO STUDIOS

 

Herunder kan du læse mere om den skønne præmiepulje samt få svar på, hvad et #YOMOMENT er for Emma Martiny, Josephine Malene samt for Nele, pigen bag Yndlingsting. Måske du lader dig inspirere?

 

Emma Martiny

Udlodder bogen ”Skønne Salater”

Af bogen 'Skønne salater' kan man forvente:

Da jeg skrev "Skønne salater", forsøgte jeg at skabe den kogebog, jeg selv har savnet på hylden. Kogebogen, der svarer på det evigt tilbagevendende spørgsmål: ”Hvad skal vi servere til?”, og som er fyldt med gode idéer til, hvad man kan spise til alt fra flæskesteg til falafel. Jeg har aldrig forstået, hvorfor så mange spiser det samme tilbehør stort set alle ugens dage, når naturen bugner af grøntsager og råvarer, der giver os mulighed for at overraske og udfordre vores smagsløg og opfinde nye favoritretter.

I kogebogen finder du opskrifter, der passer til både hverdag og fest. Tilbehør til én, to eller femten. Salater til morgenmad, madpakke, score- eller familiemiddag. Og sidst men bestemt ikke mindst: sunde søde sager og retter, der kan føje et ekstra pift af luksus til din hverdag, med ingredienser der ikke vælter madbudgettet.

 

Din yndlingsopskrift i 'Skønne Salater'?

Uha, den var svær! Det kommer så meget an på anledning og årstid. Om vinteren spiser jeg masser af råkost, eksempelvis en skøn rosenkål- og fennikelslaw med æble og creme fraiche dressing. En lækker salat til foråret er en min rabarbersalat med mandler og gedefeta.

Om sommeren er min blomkåls-couscous et evigt hit. Og så ved jeg, at min lakseroulade bliver serveret som forret i mange hjem til nytår. Af desserter er min mægtige bønnebrownie helt vidunderlig. Der står sorte bønner på ingredienslisten, hvilket giver lidt plusser på sundhedskontoen, men det slet ikke kan smages og bidrager til browniens gode konsistens.

 

Din madfilosofi?

For at bruge et yogaterm, tror jeg på "madkarma". At man mærker efter i sin krop og oplever, at what goes around comes around - at vores krop er ikke bare en skraldepand, vi kan smide alt muligt ned i, uden at forvente en modreaktion. På samme må vi også vente en modreaktion, hvis vi aldrig giver os selv lov til at spise den is, vi har lyst til.

Denne balance, hvor vi træffer vores valg på grund af lyst og ikke af pligt, så vi kan have det godt både fysisk og psykisk, er god madkarma for mig. I min dagligdag betyder det masser af grønt og gode sæsonprægede råvarer samt plads til at dele madglæde med andre uden tanker om sund/usund, når jeg har lyst.

 

En lille teaser til din kommende til din kommende bog 'Herlig og ærlig mad'

Lige som i "Skønne salater", er grøntsagerne stadig er en af de mest lysende stjerner på mit spisebord. I ”Herlig & ærlig mad” vil jeg dog forsøge at give endnu mere inspiration til fuldendte måltider, samt forslag til hvordan du kan spise sundt, lækkert og varieret både morgen, middag og aften. Og formiddag og eftermiddag og til natmad, for den sags skyld.

Mad er noget af det bedste, jeg ved, og jeg er lidt af en madnørd, der elsker at bruge mange timer i køkkenet. Jeg ved dog også, at ikke alle har det på samme måde – at mange helst bare vil nyde god mad i en fart uden større anstrengelser – og derfor stræber jeg efter at gøre mine opskrifter så ligetil som muligt. 

 

Herlig & ærlig mad indeholder, hvad der i mine øjne er allersundest: opskrifter på hjemmelavet mad lavet med kærlighed og iver, med de bedste og mindst forarbejdede råvarer. Deraf kommer også bogens navn: Opskrifterne er den herligste mad, jeg kender til, lavet på den ærligste vis af hele, sæsonprægede, økologiske fødevarer.

Jeg bruger eksempelvis sjældent almindeligt hvedemel eller raffineret sukker i mine søde opskrifter, men udskifter det med naturlige ingredienser såsom boghvedemel, mandelmel, honning, kokossukker eller udnytter frugtens egen sødme. Og så elsker jeg at tage en klassisk ret og ændre den, så grøntindholdet skrues op en ekstra tand.

For mig handler det ikke om at være fanatisk, blot om at jeg vælger det bedste, noget som min krop kan bruge og får det godt af. Så længe at smagen ikke tager skade (faktisk bliver den ofte kun endnu bedre), synes jeg, at ideen med at udskifte knap så sunde fødevarer med nogle, der er mere næringsrige, er værd at tage op.

 

Et #YOMOMENT for dig er?

En morgenløbetur, hvor jeg tager mig tid til at starte min dag med god energi - alene, før resten af byen vågner. At gå en tur i skoven med en god veninde med frisk luft og lange snakke. At få sved på panden i YO, men at have det så sjovt, at jeg næsten glemmer, hvor hårdt det er. Eller at tage på torvemarkedet med min kæreste og købe sæsonens lækreste økogrønt, der giver mig lyst til at eksperimentere i køkkenet. 

 

 

Nele Sienknecht fra Yndlingsting

Udlodder notesbogen ”My Daily adventure”

 

 

Hvordan vil du beskrive dig selv?

Energisk, kreativ og nysgerrig. Og så har jeg mit hjerte og min mave med, når der skal træffes vigtige beslutninger.

 

Af 'My Daily Aventure' kan man forvente?

My Daily Adventure er designet til dig, kære eventyrer.

Yndlingsting har lavet den her notesbog i samarbejde med Away from the city, fordi vi tror på, at det er de små ting i livet, som er starten til uforglemmelige eventyr. Vi mener, at vi skal holde fast og bevare disse små øjeblikke, inden de går ubemærket forbi. Mange tror, at man skal rejse verden rundt for at opleve uforglemmelige eventyr, der er lige her.

Nogle gange er det netop de små, næsten ubemærkede og tilfældige øjeblikke, som er starten til enestående eventyr. Og når vi kigger tilbage på vores oplevelser, spørger vi ofte os selv: Hvordan startede det hele? Det vil vi måske aldrig finde ud af, med mindre vi skriver disse øjeblikke ned. My Daily Adventure indeholder 3 inspirationssider, der er kendetegn for en enhver rejse.

The mountains are calling and I must go.

Enhver rejse starter med et kald. En drift, som vi har inde i os og som gør, at vi kaster os ud i nye eventyr.

Not all who wander are lost.

Måske møder du nogle tvivlere på din rejse. Måske er det dig selv, der begynder at spørge: Er det nu også det rigtige? Kære eventyrer, hold fast i dine drømme.

Embrace the journey.

Nyd turen. Vær tilstede i nuet. Åbn dit sind og dit hjerte og mærk efter.

Notesbogen er lavet af 100% genbrugsmaterialer. Bogens omslag er en blød softcover lavet af genbrugslæder. My Daily Adventure er lanceret i et begrænset oplag på i alt 100 eksemplarer.

 

Sundhed for dig er?

Sundhed for mig er at have krop og sjæl i balance. At give kroppen de bedste ressourcer til at fungere optimalt ved at spise gode råvarer, at styrke ens sind ved at dyrke yoga, at opbygge en stærk krop ved at motionere og at være god ved sig selv. At balancere de fire ting er, hvad sundhed er for mig.

 

Jeg bliver glad når...

Når jeg deler og oplever små ting i livet sammen med mennesker jeg holder af. Det kunne være alt fra årets første svømmetur i havet, en god kop te og lune boller med smør , Lisbeth’s YO YIN YANG time mandag morgen eller en løbetur i skoven.

 

Hvad betyder et "YOMOMENT for dig?

Jeg er lige hjemvendt fra vinterens sidste skitur. Jeg havde en fantastisk ferie sammen med min kæreste og min familie. En af dagene havde vi dog træls vejr, og det var rigtig koldt. Min søster og jeg skulle vente på de andre på toppen af bjerget. Vi frøs og blev lidt små irriterede. Men i stedet for at blive sure, øvede vi os i hovedstand med tunge skistøvler på. Vi grinede så meget, at vi glemte alt om minusgrader og sure miner. At vende noget negativt til noget positivt er et #YOMOMENT for mig.

 

 

 

Josephine Malene fra A tasty love story

Udlodder en kostvejledning

 

Sådan forløber en typisk kostvejledning med dig?

En kostvejledning er forskellige fra gang til gang, alt efter hvad klienten ønsker. Rigtig mange vil gerne lige have set deres vaner efter i sømmene, og have nye tips til, hvordan der kan flettes lidt mere sundhed ind. I sådanne tilfælde aftaler vi, at der bliver lavet en lille mad-dagbog over en 3-4 dage, som jeg så ser inden mødet og ud fra den, tager vi en snak om, hvad der fungerer og, hvor der kan laves småjusteringer.

Det kan dog også sagtens bare være, at der er en masse opklarende spørgsmål, som vi tager sammen. Hvis man ønsker en større omlægning samt en tilhørende kostplan, så kræver det et par gange, altså et mindre forløb, for at få det optimale med. 

 

Din madfilosofi?

Mad skal være sundt, sjovt og fylde dig med energi. Jeg synes ikke, at man skal være fanatisk, eller have en liste med forbudte usunde ting. Stort set alt mad kan være med i et sundt liv, og jeg synes, at det er ok at spise slik og drikke en cola når man fx går i biffen , så længe det ikke er hver dag.

Derudover hylder jeg grøntsagerne, gerne de danske. Jeg synes de er fantastiske i alt fra kage til sammenkogte retter, og jeg mener, at de kan og bør indgå i alle hovedmåltider. Nybagte fuldkornsboller med øko-smør er for mig det nye sort, især søndag morgen med et blødkogt æg – det giver ægte livsglæde.

Sundhed for dig er?

Sundhed er balance! Balance i livet, både når det handler om mad, stress, kærlighed, motion osv. Jeg tror ikke, at det er sundt at leve for sundt og ‘rigtigt’!

For mig er sundhed at dyrke yoga, drikke en grønt spinat shake, få et godt knald og guffe en stor snasket burger med det hele til aftensmad.

 

Et #YOMOMENT for dig kan være?

For mig er det nok, når alt går op i en højere enhed. Forleden dag gik min kæreste og jeg en tur ved Aarhus Ø. Solen skinnede, der var forår luften og kaffen i hånden var varm og dejlig. Det var et livshyldende #YOMOMENT.

 

 

 

Tusind tak til disse vidunderlige og inspirerende piger, som du kan få lov til at vinde en 'bid' af. 

Vi glæder os helt vildt til at blive inspireret af DINE #YOMOMENT'S. 

<3 YO