Juni 14, 2017

Kokos-stracciatella is

Til alle de lækre sommeraftner, som venter foran os, har I her en virkelig overdådig dessert. Vores skønne og super dygtig ambassadør Emma Martiny har udviklet opskriften, og I kan derfor roligt kaste jer ud i det velvidende, at det både bliver velsmagende, smukt og med brug af de bedste råvarer. Opskriften er nemt at lave og kommer med et lidt sundere twist en den traditionelle udgave. 

 

Kokos-stracciatella Is

 2 dåser kokosmælk


2 tsk. vaniljepulver eller korn af 1 vaniljestang

2 spsk. vodka (kan undlades, men modvirker iskrystaller)

3 spsk. groft kokosmel (kan undlades)

100 g mørk chokolade

 

Kondenseret Kokosmælk

1 dåse kokosmælk

1 dl kokosnektar (kan erstattes af anden sirup)

 

 

Fremgangsmåde

 

Lav først kondenseret kokosmælk. Hæld 1 dåse kokosmælk i en kasserolle sammen kokosnektar, og bring det i kog, så sukkeret smelter. Lad gryden simre i 30 minutter, indtil kokosmælken tykner og bliver ligesom flydende karamel. Hæld den kondenserede kokosmælk i en beholder, og opbevar den i køleskabet i mindst 4 timer, så den bliver helt kold.

Smelt forsigtigt chokoladen over et vandbad, og lad den stå og køle lidt af.

Pisk eller blend de to dåser kokosmælk sammen med den kondenserede kokosmælk, vaniljepulver og vodka, til blandingen er helt ensartet og en smule luftig som smeltet is. Rør kokosmelet ud i massen, inden du hælder den i din ismaskine, og kører isen efter anvisningen. Når isen er færdig, kan du hælde chokoladen i maskinen i en tynd stråle, så den fordeles i isen som splinter. Fordel isen i en form, og sæt den så i fryseren i mindst 4 timer eller indtil servering. Tag isen ud af fryseren 20 minutter inden, den skal serveres. 

 

Tusind tak til Emma Martiny. Vi glæder os til endnu bedre is-aftner efter at du har delt denne lækre sag med os. <3 

Juni 05, 2017

Vild Pesto Med Ristede Hasselnødder

På den her tid af året er skovebunden dækket som en dyne af de næringsrige grønne ramsløg. I Århus er Risskovs skov fyldt med næringsrige ramsløg. Planten har 2 til 3 bredde og glatte blade i en stærk grøn farve, der har en stærk duft af hvidløg, når bladet rulles i hænderne.

 

 

Vilde ramsløg og deres medicinske egenskaber

Vilde ramsløg er super lækre at bruge til madlavning og giver mange sundhedsmæssige fordele til kroppen. Vilde ramsløg er ekstremt rige på vitaminer og mineraler, som vitamin A, B og C, magnesium og jern. 

 

Ramsløg går ind under præbiotisk mad, som er mad med særlige stoffer, der stimulerer bakterievæksten i vores tyktarm og kan have en positiv indflydelse på balancen i tarmen. 

 

Smagen af ristede hasselnødder sammen med honning giver pestoen sin helt egen unikke smag. Frisk ramsløg med et ristet og sødt tvist. Pestoen er super lækker sammen med en god pasta eller en fiskeret.

 

 

Ingredienser til et glas

 

Ca.15 løv af ramsløg fra skoven/have

1 stk. hvidløg (valgfri)

3-4 spsk. olivenolie

Lidt friskpresset citronsaft

1 dl friskrevet parmesan

50 g hasselnødder

1 spsk. honning

 

 

Fremgangsmåde

 

Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.

 

Fordel hasselnødderne på bagepladen og rist nødderne i ovnen i ca. 8-10 minutter. Tag pladen ud og brug bagepapiret til at løfte nødderne hen på et rent viskestykke, hvor de kan rulles og gnides så skallen falder af. – læg hasselnødderne til siden.

 

Skyl ramsløgene og blend dem sammen med hvidløg, olivenolie og parmesan. Tilføj til sidst de ristede hasselnødder og blend indtil hasselnødder er groft hakket. Smag til med salt og peber, honning, citron saft og evt. mere olie.

 

Nyd pesto med fuldkorns pasta, kartofler eller på toppen af bagt laks.

 

Ramsløgspesto kan holde sig på køl i 4-5 dage.

 

 

Velbekomme, <3 Jana, praktikan hos YO

 

 

December 23, 2016

Få smuk hud og en sund fordøjelse med citronvand

 

I denne søde og fede juletid er det godt med et nemt tip til at holde sundheden og ikke mindst skønheden i top. Jeg mærker lynhurtigt, hvis maden har været for fed eller for sød, men så er det godt, at der er effektive tips til at hjælpe kroppen lidt ekstra.

 

Start hver morgen med at koge en kop vand og afkøl den let. Kom derefter en halv presset citron i det afkølede, men lune vand. Hvis du ikke kan nå at koge vandet, så start alligevel dagen med et stort glas vand med citronsaft. Det afkølede kogende vand er dog bedst pga. dets positive effekt på fordøjelsen.

 

 

Gør dette som det første og vent gerne 20-30 min. med at spise og drikke, da drikken så har en langt bedre effekt. Vent også gerne med kaffen!

Citroner har en basisk evne på kroppen trods den syrlige smag. Kroppen kan ophobes af syre fra slik, fed mad, brød, kage, cola og ikke mindst stress. En basisk krop er nøglen til et godt helbred, så det er værd at have fokus på en basisk livsstil.

 

Citronvand hjælper også på fordøjelsen. Din fordøjelse hænger tæt sammen med din skønhed, så det er rigtig væsentligt at give fordøjelsen lidt ekstra kærlighed. Det lune citronvand kan bla. afhjælpe oppustethed og træg mave. Derudover vil drikken hjælpe med at fordøje maden bedre. Hvis du lider af halsbrand, kan drikken også hjælpe dig.

 

Citroner er sprængfyldt med C-vitamin, der er et af hudens vitaminer. C-vitamin er essentielt mod rynker, men også hudens ensartethed. Citronvand hjælper kroppen med at udskille affaldsstoffer fra blodet og hjælper derfor huden med at være klar og smuk.

 

Citronvand er også naturligt vandrivvende, så affaldsstoffer kan forlade kroppen og kroppen fyldes med rent vand, som hydrerer kroppen. Det giver en flot velfugtet hud!

Så kør på med citronvand de næste mange dage og rigtig gerne hver dag, for at få de skønne egenskaber.

 

 

Du kan også med fordel drikke brændenælde og mælkebøtte the som supplement i løbet ad dagen. Disse urter har også fremragende og lignende egenskaber.

 

Glædelig jul!

Xx Tina

December 15, 2015

Bagt havregrød med tranebær

Her har Josephine Malene kreeret en lækker morgenmads-sag. Perfekt til en adventsmorgen i December, hvor I er mange samlet omkring bordet og har lyst til at forkæle ganen med søde (sunde) og krydrede julesmage. 

 

Ingredienser til omkring 10 personer

Tranebær lag

20 Dadler uden sten (200 g)
1/2 dl Æblejuice (50 ml)
Skal fra en økologisk citron
½ tsk Vanille pulver
6 dl Friske tranebær (250 g)

 

Tørre ingredienser

1 dl hasselnødder (65 g)
1 1/2 dl  valnødder (75 g)
1 dl  græskarkerner (75 g)
4 1/2 dl Havregryn (200 g ) Brug glutenfri, hvis du ønsker en glutenfri variant
1 spsk Kanel
1 tsk Kardemomme
½ tsk Vanilie pulver
1 tsk Bagepulver

 

Våde ingredienser


1-2 spsk Honning/sirup 
1 æg
200 ml soya mælk (eller en anden slags mælk efter behov)

 

Fremgangsmåde


1. Varm ovnen til 175°C. Smør en bradepande med fedtstof (20 x 25 cm).
2. Mix dadler, æblejuice og vanilie i en blender, og blend til det er en cremet masse. Kom det over i en skål, tilføj citron skal og tranebær og bland godt sammen. Spred tranebær laget ud i et jævnt lag i bradepanden. 
3.Mix alle de tørre ingredienser og drys det udover tranebærmassen.
4. Mix til sidst alle de våde ingredienser. Hæld det over havregrynene, så de er dækkede med væde. Du kan hjælpe til med en gaffel, for at sørge for at gøre alle havregryn godt våde.
5. Bag i ovnen i omkring 30 minutter, til den lækre grød er gylden og knasende sprød.

Server straks, måske med en lækker yoghurt til. Denne er også perfekt at servere i løber af de kommende dage. Hvis du ønsker at varme den op igen, er det en god ide, lige at drysse den med vand inden, så du undgår, at den bliver tør. 

Velbekom. <3 Josephine Malene og YO 

 

 

December 08, 2015

Vietnamesisk andesalat

Her præsenterer Josephine Malene en lidt anderledes måde at bruge juleanden på. Et lækker, let og sundere alternativ til den traditionelle andesteg, som nu forklædes i en appetitvækkende salat-indpakning! 

 

 

Ingredienser til 2 personer

 

Salat

1 Andebryst (1 spsk honning og 1 spsk soya)
1-2 Gulerødder
1 Håndfuld bønnespirer
1 God portion kål (omkring 1 1/2 dl, efter det er snittet)
2-3 Forårsløg
1 Mild (eller stærk) rød chili
2 Håndfulde frisk mynthe
2 Håndfulde friske koriander
100 g Ris nudler i kogende vand

 

Dressing


2/3 dl Lime juice
2 spsk Fiske sauce
1-2 spsk Sukker
1 Rød chili, meget fint hakket

Topping


En håndfuld saltede peanuts, hakkede
2-4 spsk Stegte skalotteløg (kan købes i asiatiske supermarkeder)
Lime skiver

 

Fremgangsmåde
Start med at klargøre andebrystet. Brug en skarp kniv til at ridse linjer i skindet, skær fedtet fra og gnid brystet ind i salt.
Læg brystet på en kold pande med skindet nedad og tænd panden på medium-høj varme. Steg indtil fedtet begynder at løbe fra brystet, omkring 6-8 minutter på hver side. Når brystet er ved at være færdigt, kommer du honning og soya på det sprøde skind og steger det et minuts tid mere. Lad efterfølgende kødet hvile 3-4 minutter, inden du skærer det i tynde og fine skiver. 

Hvis du har overskud til det, kan du starte med salaten, mens andebrystet steger.  Hæld kogende vand over risnudlerne og lad dem trække i omkring 5 minutter, hvorefter du skyller dem i koldt vand.
Brug et mandolin jern eller en meget skarp kniv til at snitte kål og gulerødder i meget tynde skiver. Gør det samme med forårsløg og de friske urter.
Bland alle ingredienser sammen til dressing og hæld det sammen med salaten.
Top med det saftige skiveskårede andebryst, peanuts, de ristede skalotteløg og limeskiver.
Server med det samme. Velbekom! 
<3 Josephine Malene og YO

 

December 02, 2015

Glutenfrie julekager med mørk chokolade

Lækre krydrede 'pebernødder' dyppet i mørk chokolade 

Josephine Malene fra A Tasty Love Story har lavet disse små vidunderlige julemirakler. Bag en kæmpe portion, så du har nok til dig selv, dine elskede, til værtinder og til søde venner. Enjoy <3

 

Ingredienser til ca. 50 stk. 

75 g Kokos sukker (alternativt sukrin gold eller almindelig sukker)
50 g Mandel mel
150 g Boghvedemel (Hvis man ikke ønsker en gluten fri version, kan man bruge spelt mel eller fuldkornsmel)
1 spsk Majsstivelse
50 g Gammeldags kærnet smør (stue temperatur) eller kokosolie
1 æg
1/2 tsk Bagepulver
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemomme
1/2 tsk Nelliker
1/2 tsk Stødt hvidt peber
1 tsk friskrevet ingefær (alternativt stødt ingefær)
En knivspids salt

100 g 70% Mørk chokolade

 

 

Fremgangsmåde


Pisk sukker og æg sammen til det bliver luftigt. Tilføj forsigtigt smør, ingefær og mandelmel. Mix alle de tørrede ingredienser sammen og bland det i de våde ingredienser.  Rør dejen godt sammen. Stil i køleskabet i 30 minutter for at køle af.


Tænd ovnen på 175 grader. (varmluft). Del dejen op i 4 mindre portioner, og rul hver portion ud til 4 lange ruller. Skær rullerne i små stykker, rul dem til runde kugler og læg dem på et stykke bagepapir.  Giv hver kage et lille tryk, så de bliver en anelse flade. Bag i ovnen i 8-10 minutter. 


Lad kagerne afkøle lidt, og smelt imens den mørke chokolade. Dyp herefter alle kager i den mørke chokolade, så halvdelen er dækket og anret på et stykke bagepapir til afkøling.

Velbekomme :-) 

 

 

 

 

<3 YO STUDIOS og Josephine Malene

November 02, 2015

Cremet & smagfuld dal med spinat

Josephine Malene har udviklet den lækreste efterårsgryde. Perfekt til råkolde vinteraftener med familien, din elskede eller gode venner. 

 

Ingredienser til 4 portioner

3 dl røde linser
2 store løg, hakkede
4 fed hvidløg
2 friske røde chili
1 dåse flåede og hakkede tomater
100 g friske spinatblade

6 soltørrede dadler, hakket i små stykker
100 ml fuldfed kokosmælk
7 dl vand
2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. gurkemeje
½ tsk. Kanel
2 spsk. olie
2 tsk. salt

 

Fremgangmåde


Varm en stor gryde. Svits løg og frisk chili i olie i et par minutter. Tilsæt hvidløg og svits i yderligere et minut. Tilføj flåede tomater, linser, dadler og krydderier og rør i et par minutter. Tilsæt vand og salt, bring i kog.


Sæt låg på herligheden og lad det simre i ca. 15 min. Hæld herefter kokosmælk og spinat ved, rør i et minut og smag til.


Server denne skønne ret med en god klat creme fraiche og et stykke dejligt surdejsbrød med kold smør.

 

Opskrift udviklet af Josephine Malene i samarbejde med Apetina.com 

 

Velbekomme og nyd jeres skønne efterårsaftner.

<3 YO STUDIOS og Josephine Malene

 

 

Juli 10, 2015

Sommersalat med broccoli og fennikel

 

Josephine Malene har kreereret den lækreste sommersalat. Perfekt til grillaftener og sene stunder under åben himmel. 

Vi har spurgt Josephine, hvad hendes kriterier for en vellykket salat er...

" I min verden er der et par få succeskriterier, for at en salat rammer perfektion. "

1. Inkluder smagfulde grøntsager fra sæsonen. 

2. Top med ristede nødder eller endda ristede grøntsager som rødbeder eller søde kartofler.

3. Tilbered en lækker dressing, der kan fremhæve og komplimentere de forskellige smage i salaten. 

4. Brug et sødt element som æbler, tørret frugt eller honning. 

5. Til slut find et saltet element som ost, knasende panchetta eller saltede mandler. 

Til sammen betyder det, at det fungerer fantastisk at huske de 5 smage- salt, sødt, bittert, surt og umami) og kombinere det med teksturer som knasende, ristet, cremet og måske endda sejt. 

Ingredienser

Serverer 4-6 personer

Salat

1 fennikel
1 broccoli
75 gram tørrede tranebær
200 gram cremet gedeost

Hurtige rødløg i en pickles version

1 stort rødløg
4 spiseskefuld æbleeddike
2 spiseskefulde vand
1 teskefuld honning
A pinch of salt

Saltede og ristede mandler
200 gram mandler
3 spiseskefulde flagesalt
200 ml kogt vand

Æble vinaigrette

100 ml rapsoile 
100 ml æbleeddike
1-2 spiseskefulde honning 
Et drys salt og peber

Opskrift

Start med de ristede mandler. Opløs saltet i vandet. Tilføj mandler, læg låg på og lad dem opsuge det saltede vand i omkring 20 minutter. Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Når mandlerne er klar, adskiller du dem fra vandet gennem en si, kommer dem på en bageplade med bagepapir og rister dem i ovnen i godt 20 minutter. 

Du kan fint lave rødløgene samtidig med, at du laver mandlerne. Skær rødløget i tynde skiver. Bland alle de resterende ingredienser sammen og kom de skårede rødløg heri. Stil til side i 30-60 minutter, hvor du rører lidt i blandingen hvert tiende minut. 

Bland alle ingredienser til æble vinaigrette sammen i en stor skål. Herefter slicer du broccoli og fennikel på et mandolinjern, i en foodprocesser eller med en skarp kniv. Kom broccolig og fennikel samt tranebær og de færdige rødløg i æble vinaigretten

Brug hænderne til at blande alle delene god sammen. Tilføj gedeosten og så mange mandler du vil. Server salaten som tilbehør eller som en let og lækker frokost. 

Velbekomme og tusind tak til Josephine Malene 

 

 

Maj 22, 2015

Morgenmad. Cremet spinat med fuldkorn og æg

Josephine Malene fra A Tasty Love Story deler ud af en af sine yndlings-weekends-brunch menuer. 

I weekenden har man ofte lidt mere tid og overskud til at lave en lækker morgenmad. Hjemme hos os starter weekenddagene tit med en fælles omgang styrketræning, hvor vi efterfølgende nyder en brunchagtigt, gerne lidt mere salt, morgenmads-menu med masser af gods i.

Denne ret er fortrinlig til formålet, og er er desuden et godt eksempel på, hvordan man kan snige store mængder grønt ind fra morgenstunden. Endda uden at man bider synderligt mærke i det, går på kompromis med smag eller risikerer overstimuleret tykkemuskulatur :-)

Cremet Spinat med Fuldkorn og Æg

2 portioner

1 pakke (450 g) bladbredet spinat fra frost, optøet eller dampet

1 dl kaffefløde eller almindelig fløde (brug ikke madlavningsfløde, da dette er fyldt med tilsat stivelse)

50 g tilberedte perlespelt/perlebyg/brune ris eller lignende

4 forårsløg eller 1 almindeligt løg

2-4 æg

25 g revet parmesan

Saft og skal fra ½ øko citron

0,5 tsk salt

Friskkværnet peber

Olie eller smør

Fremgangsmåde

Forvarm din ovn til 200 °C (varmluft)

Vask forårsløg og snit disse i fine skiver. Varm en medium størrelse pande, der kan tåle at gå i ovnen, hvilket de fleste nye pander kan. Tilsæt lidt olie eller smør. Sauter løg og tilberedte korn/ris i ca. 2 minutter. Tilsæt spinat, citron, fløde, ost og krydderier. Sauter yderligere i 3-5 minutter og smag til. Hvis det tørrer ud, så tilsæt lidt vand.
Tag panden af varmen, lav 2-4 fire små fordybninger i retten og klæk et æg ud i hver. Bag i ovnen i ca. 10 min, indtil hviden er fast og blommen stadig smilende.

Server med det samme.

 

 

Maj 22, 2015

Morgenmad. Lækker Rødbede Smoothie

Josephine Malene fra A Tasty Love Story elsker denne lette morgenmads-smoothie.

Om sommeren kan man godt få lyst til en mere frisk og let morgenmad, især efter en svedig løbetur eller en god omgang træning. Denne skønne smoothie er en tyk variant, som serveres i en skål med lækker topping ovenpå. Smoothien i sig selv er ikke særlig energiholdig, og al efter hvilken topping du vælger, kan det godt betale sig at spise et æg eller to ved siden af, hvis man vil opnå mæthed indtil frokost.

Rødbede Smoothie

2 portioner

2 frosne bananer, frosset ned uden skal og i skiver

100 g frosne bær, fx skovbær, blåbær og jordbær

100 g frisk revet rødbede

1/4 tsp vanilje pulver

2-2,5 dl mælk efter eget valg

Topping

Nødder og kerner

Nøddesmør

Ristede kokosflager

Friske bær

Müesli / granola

Fremgangsmåde

Hæld alle ingredienserne I en blender eller en foodprocessor, og blend indtil du har en cremet og lækker masse. Hæld den tykke smoothie I to skåle, og top med dine yndlings ingredienser.