Morgenmad. Cremet spinat med fuldkorn og æg

May 22, 2015

Josephine Malene fra A Tasty Love Story deler ud af en af sine yndlings-weekends-brunch menuer. 

I weekenden har man ofte lidt mere tid og overskud til at lave en lækker morgenmad. Hjemme hos os starter weekenddagene tit med en fælles omgang styrketræning, hvor vi efterfølgende nyder en brunchagtigt, gerne lidt mere salt, morgenmads-menu med masser af gods i.

Denne ret er fortrinlig til formålet, og er er desuden et godt eksempel på, hvordan man kan snige store mængder grønt ind fra morgenstunden. Endda uden at man bider synderligt mærke i det, går på kompromis med smag eller risikerer overstimuleret tykkemuskulatur :-)

Cremet Spinat med Fuldkorn og Æg

2 portioner

1 pakke (450 g) bladbredet spinat fra frost, optøet eller dampet

1 dl kaffefløde eller almindelig fløde (brug ikke madlavningsfløde, da dette er fyldt med tilsat stivelse)

50 g tilberedte perlespelt/perlebyg/brune ris eller lignende

4 forårsløg eller 1 almindeligt løg

2-4 æg

25 g revet parmesan

Saft og skal fra ½ øko citron

0,5 tsk salt

Friskkværnet peber

Olie eller smør

Fremgangsmåde

Forvarm din ovn til 200 °C (varmluft)

Vask forårsløg og snit disse i fine skiver. Varm en medium størrelse pande, der kan tåle at gå i ovnen, hvilket de fleste nye pander kan. Tilsæt lidt olie eller smør. Sauter løg og tilberedte korn/ris i ca. 2 minutter. Tilsæt spinat, citron, fløde, ost og krydderier. Sauter yderligere i 3-5 minutter og smag til. Hvis det tørrer ud, så tilsæt lidt vand.
Tag panden af varmen, lav 2-4 fire små fordybninger i retten og klæk et æg ud i hver. Bag i ovnen i ca. 10 min, indtil hviden er fast og blommen stadig smilende.

Server med det samme.