Sommersalat med broccoli og fennikel

July 10, 2015

 

Josephine Malene har kreereret den lækreste sommersalat. Perfekt til grillaftener og sene stunder under åben himmel. 

Vi har spurgt Josephine, hvad hendes kriterier for en vellykket salat er...

" I min verden er der et par få succeskriterier, for at en salat rammer perfektion. "

1. Inkluder smagfulde grøntsager fra sæsonen. 

2. Top med ristede nødder eller endda ristede grøntsager som rødbeder eller søde kartofler.

3. Tilbered en lækker dressing, der kan fremhæve og komplimentere de forskellige smage i salaten. 

4. Brug et sødt element som æbler, tørret frugt eller honning. 

5. Til slut find et saltet element som ost, knasende panchetta eller saltede mandler. 

Til sammen betyder det, at det fungerer fantastisk at huske de 5 smage- salt, sødt, bittert, surt og umami) og kombinere det med teksturer som knasende, ristet, cremet og måske endda sejt. 

Ingredienser

Serverer 4-6 personer

Salat

1 fennikel
1 broccoli
75 gram tørrede tranebær
200 gram cremet gedeost

Hurtige rødløg i en pickles version

1 stort rødløg
4 spiseskefuld æbleeddike
2 spiseskefulde vand
1 teskefuld honning
A pinch of salt

Saltede og ristede mandler
200 gram mandler
3 spiseskefulde flagesalt
200 ml kogt vand

Æble vinaigrette

100 ml rapsoile 
100 ml æbleeddike
1-2 spiseskefulde honning 
Et drys salt og peber

Opskrift

Start med de ristede mandler. Opløs saltet i vandet. Tilføj mandler, læg låg på og lad dem opsuge det saltede vand i omkring 20 minutter. Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Når mandlerne er klar, adskiller du dem fra vandet gennem en si, kommer dem på en bageplade med bagepapir og rister dem i ovnen i godt 20 minutter. 

Du kan fint lave rødløgene samtidig med, at du laver mandlerne. Skær rødløget i tynde skiver. Bland alle de resterende ingredienser sammen og kom de skårede rødløg heri. Stil til side i 30-60 minutter, hvor du rører lidt i blandingen hvert tiende minut. 

Bland alle ingredienser til æble vinaigrette sammen i en stor skål. Herefter slicer du broccoli og fennikel på et mandolinjern, i en foodprocesser eller med en skarp kniv. Kom broccolig og fennikel samt tranebær og de færdige rødløg i æble vinaigretten

Brug hænderne til at blande alle delene god sammen. Tilføj gedeosten og så mange mandler du vil. Server salaten som tilbehør eller som en let og lækker frokost. 

Velbekomme og tusind tak til Josephine Malene