Glutenfrie julekager med mørk chokolade

December 02, 2015

Lækre krydrede 'pebernødder' dyppet i mørk chokolade 

Josephine Malene fra A Tasty Love Story har lavet disse små vidunderlige julemirakler. Bag en kæmpe portion, så du har nok til dig selv, dine elskede, til værtinder og til søde venner. Enjoy <3

 

Ingredienser til ca. 50 stk. 

75 g Kokos sukker (alternativt sukrin gold eller almindelig sukker)
50 g Mandel mel
150 g Boghvedemel (Hvis man ikke ønsker en gluten fri version, kan man bruge spelt mel eller fuldkornsmel)
1 spsk Majsstivelse
50 g Gammeldags kærnet smør (stue temperatur) eller kokosolie
1 æg
1/2 tsk Bagepulver
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemomme
1/2 tsk Nelliker
1/2 tsk Stødt hvidt peber
1 tsk friskrevet ingefær (alternativt stødt ingefær)
En knivspids salt

100 g 70% Mørk chokolade

 

 

Fremgangsmåde


Pisk sukker og æg sammen til det bliver luftigt. Tilføj forsigtigt smør, ingefær og mandelmel. Mix alle de tørrede ingredienser sammen og bland det i de våde ingredienser.  Rør dejen godt sammen. Stil i køleskabet i 30 minutter for at køle af.


Tænd ovnen på 175 grader. (varmluft). Del dejen op i 4 mindre portioner, og rul hver portion ud til 4 lange ruller. Skær rullerne i små stykker, rul dem til runde kugler og læg dem på et stykke bagepapir.  Giv hver kage et lille tryk, så de bliver en anelse flade. Bag i ovnen i 8-10 minutter. 


Lad kagerne afkøle lidt, og smelt imens den mørke chokolade. Dyp herefter alle kager i den mørke chokolade, så halvdelen er dækket og anret på et stykke bagepapir til afkøling.

Velbekomme :-) 

 

 

 

 

<3 YO STUDIOS og Josephine Malene