Kokos-stracciatella is

June 14, 2017

Til alle de lækre sommeraftner, som venter foran os, har I her en virkelig overdådig dessert. Vores skønne og super dygtig ambassadør Emma Martiny har udviklet opskriften, og I kan derfor roligt kaste jer ud i det velvidende, at det både bliver velsmagende, smukt og med brug af de bedste råvarer. Opskriften er nemt at lave og kommer med et lidt sundere twist en den traditionelle udgave. 

 

Kokos-stracciatella Is

 2 dåser kokosmælk


2 tsk. vaniljepulver eller korn af 1 vaniljestang

2 spsk. vodka (kan undlades, men modvirker iskrystaller)

3 spsk. groft kokosmel (kan undlades)

100 g mørk chokolade

 

Kondenseret Kokosmælk

1 dåse kokosmælk

1 dl kokosnektar (kan erstattes af anden sirup)

 

 

Fremgangsmåde

 

Lav først kondenseret kokosmælk. Hæld 1 dåse kokosmælk i en kasserolle sammen kokosnektar, og bring det i kog, så sukkeret smelter. Lad gryden simre i 30 minutter, indtil kokosmælken tykner og bliver ligesom flydende karamel. Hæld den kondenserede kokosmælk i en beholder, og opbevar den i køleskabet i mindst 4 timer, så den bliver helt kold.

Smelt forsigtigt chokoladen over et vandbad, og lad den stå og køle lidt af.

Pisk eller blend de to dåser kokosmælk sammen med den kondenserede kokosmælk, vaniljepulver og vodka, til blandingen er helt ensartet og en smule luftig som smeltet is. Rør kokosmelet ud i massen, inden du hælder den i din ismaskine, og kører isen efter anvisningen. Når isen er færdig, kan du hælde chokoladen i maskinen i en tynd stråle, så den fordeles i isen som splinter. Fordel isen i en form, og sæt den så i fryseren i mindst 4 timer eller indtil servering. Tag isen ud af fryseren 20 minutter inden, den skal serveres. 

 

Tusind tak til Emma Martiny. Vi glæder os til endnu bedre is-aftner efter at du har delt denne lækre sag med os. <3