Vild Pesto Med Ristede Hasselnødder

June 05, 2017

På den her tid af året er skovebunden dækket som en dyne af de næringsrige grønne ramsløg. I Århus er Risskovs skov fyldt med næringsrige ramsløg. Planten har 2 til 3 bredde og glatte blade i en stærk grøn farve, der har en stærk duft af hvidløg, når bladet rulles i hænderne.

 

 

Vilde ramsløg og deres medicinske egenskaber

Vilde ramsløg er super lækre at bruge til madlavning og giver mange sundhedsmæssige fordele til kroppen. Vilde ramsløg er ekstremt rige på vitaminer og mineraler, som vitamin A, B og C, magnesium og jern. 

 

Ramsløg går ind under præbiotisk mad, som er mad med særlige stoffer, der stimulerer bakterievæksten i vores tyktarm og kan have en positiv indflydelse på balancen i tarmen. 

 

Smagen af ristede hasselnødder sammen med honning giver pestoen sin helt egen unikke smag. Frisk ramsløg med et ristet og sødt tvist. Pestoen er super lækker sammen med en god pasta eller en fiskeret.

 

 

Ingredienser til et glas

 

Ca.15 løv af ramsløg fra skoven/have

1 stk. hvidløg (valgfri)

3-4 spsk. olivenolie

Lidt friskpresset citronsaft

1 dl friskrevet parmesan

50 g hasselnødder

1 spsk. honning

 

 

Fremgangsmåde

 

Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.

 

Fordel hasselnødderne på bagepladen og rist nødderne i ovnen i ca. 8-10 minutter. Tag pladen ud og brug bagepapiret til at løfte nødderne hen på et rent viskestykke, hvor de kan rulles og gnides så skallen falder af. – læg hasselnødderne til siden.

 

Skyl ramsløgene og blend dem sammen med hvidløg, olivenolie og parmesan. Tilføj til sidst de ristede hasselnødder og blend indtil hasselnødder er groft hakket. Smag til med salt og peber, honning, citron saft og evt. mere olie.

 

Nyd pesto med fuldkorns pasta, kartofler eller på toppen af bagt laks.

 

Ramsløgspesto kan holde sig på køl i 4-5 dage.

 

 

Velbekomme, <3 Jana, praktikan hos YO